پژوهشکده مواد نوین سرامیکی جهاددانشگاهی یزد موافقت اصولی گرفت
دکتر «حمیدرضا طیبی» رییس جهاددانشگاهی کشور طی ابلاغی مجوز پژوهشکده مواد نوین سرامیکی سازمان جهاددانشگاهی استان یزد را صادر کرد .
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی «سید حسین میرحسینی» معاون پژوهشی جهاددانشگاهی یزد، ضمن اعلام این خبر تصریح کرد: بنا بر مصوبه یکصد و نود و پنجمین جلسه شورای نظارت و گسترش تشکیلات پژوهشی جهاددانشگاهی، با اعطای موافقت اصولی به پژوهشکده مواد نوین سرامیکی جهاددانشگاهی استان یزد موافقت به عمل آمد .
وی در ادامه خاطرنشان کرد: این پژوهشکده در زمینه مواد هایتک در حوزه سرامیکهای مهندسی، نانو مواد و بیو مواد سرامیکی فعالیت خواهد داشت و برای تجاریسازی یافتههای پژوهشی، یک مرکز خدمات تخصصی را نیز راهاندازی کرده است.
میرحسینی در اهمیت و ضرورت ایجاد این پژوهشکده، گفت: با توجه به تأکید برنامههای سند چشم انداز 20 ساله و برنامه چهارم توسعه بر صادرات و توسعه صنعتی در حیطه مواد نوین و نیز با توجه به قرار گرفتن فناوریهای نوین در اولویتهای الف سند جامع علمی کشور و نقش همه جانبه این فناوری در عرصههای مختلف جامعه و نیز پتانسیلها و تواناییهای علمی، پژوهشی و صنعتی موجود در استان یزد، جهت نیل به ارتباط منسجمتر و انجام طرحهای بزرگ با هدف تولید فناوری، ضرورت تاسیس پژوهشکده مواد نوین بیش از پیش احساس میشد.
وی افزود: از آنجا که استان یزد، یکی از قطبهای صنعتی در کشور محسوب میشود لذا لزوم ایجاد این پژوهشکده در جهت ارتقاء سطح صنایع برای استان نیز مفید خواهد بود .
این مسئول با تاکید بر این که بهبود و ورود مواد هایتک قطعاً سبب تغییر کیفیت زندگی شهروندی میشود، خاطرنشان کرد: از آنجایی که استان یزد از قطبهای صنعتی کشور محسوب میشود و به دنبال آن آلودگیهای زیست محیطی نیز وجود دارد، لزوم تولید انواع فیلترها و جاذبهای سرامیکی ساخته شده از مواد ویژه سرامیکی میتواند در رابطه با کاهش آلایندههای صنعتی نقشی موثر داشته باشد.
وی به کاربرد گسترده مواد ویژه سرامیکی در صنایع الکترونیکی و نظامی نیز اشاره کرد و گفت: این پژوهشکده میتواند مواد کلیدی و حیاتی صنایع نظامی را در اختیارشان قرار دهد.
به گفته میرحسینی، از طرف دیگر با تولید بیومواد سرامیکی مورد استفاده در حوزه پزشکی در این پژوهشکده، میتوان نیاز بیمارستانها، مراکز درمانی و بهداشتی به مواد زیستی را برطرف کرد.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان در مورد ظرفیتهای یزد برای ورود به این حوزه، تصریح کرد: از آنجا که استان یزد به عنوان قطب صنعت سرامیک و دیرگداز و صنایع معدنی در کشور محسوب شده و فعالیتهای سرامیکی و معدنی وسیعی در این استان و استانهای همجوار در حال انجام است لذا وجود مراکز تحقیقاتی و گروههای علمی و پژوهشی که در این عرصه فعالیت میکنند، میتواند چشمانداز و دورنمای مناسبی از نظر امکان ارائه مشاوره و خدمات مهندسی و انجام طرحهای تحقیقاتی-کارفرمایی داشته باشد و ارتقا این صنایع در استان را در برداشته باشد.
وی ادامه داد: این روند به طبع موجب اشتغالزایی نیروی انسانی تحصیل کرده استان نیز میشود، ضمن این که نیروی انسانی در صنایع هایتک تاثیر بالایی در ایجاد ارزش افزوده محصولنهایی دارد .
میرحسینی به فعالیتهای تحقیقاتی و مطالعاتی چندین ساله جهاددانشگاهی یزد در حوزه موادسرامیکی در قالب گروههای پژوهشی سرامیکهای صنعتی، نانو مواد و بیومواد سرامیکی اشاره کرد و افزود: با توجه به وجود دانشهای فنی موجود در این گروههای پژوهشی، مرکز خدمات تخصصی سرامیکهای صنعتی جهاددانشگاهی یزد نیز با هدف راهاندازی پایلوت ساخت مواد و قطعات ویژه سرامیکی ایجاد شده و با توجه به پشتوانه دانستههای علمی و تحقیقات صورت گرفته توسط این گروههای پژوهشی، تولید قطعات سرامیکی در این مرکز در حال انجام است.
معاون پژوهشی جهاددانشگاهی استان در پایان نیز در مورد چشمانداز بلند مدت این پژوهشکده در کشور و جهاددانشگاهی نیز ابراز امیدواری کرد: این پژوهشکده با رویکرد نیروی انسانی متعهد، کارآمد و کارآفرین و انجام تحقیقات منطبق با نیازهای صنعت در حوزههای مختلف و دستیابی به دانشهای فنی مورد نیاز صنعت کشور به یکی از سه پژوهشکده برتر در زمینه سرامیکهای صنعتی تا سال 1404 تبدیل شود.
نظر شما :