برگزاری پنل تخصصی مدیریت مصرف آب در صنعت کاشی و سرامیک توسط پژوهشکده مواد نوین سرامیکی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد پنل تخصصی مدیریت مصرف آب در صنعت کاشی توسط پژوهشکده مواد نوین سرامیکی با همکاری کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار سرامیک و کاشی و همچنین انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور به ریاست سید حسین میرحسینی با حضور جمعی از مسولان استانی و مدیران صنعت کاشی و سرامیک برگزار گردید .
در این مراسم که در تاریخ 16 آذر ماه سال جاری در محل نمایشگاههای دائمی بینالمللی استان یزد برگزار گردید سیدحسین میرحسینی رئیس پژوهشکده مواد نوین سرامیکی استان یزد ضمن خیر مقدم به میهمانان اظهار کرد که با توجه به وضعیت آب در استان موضوع مدیریت آب در صنعت از اهمیت ویژهای برخوردار است و در این پنل تخصصی که با حضور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان و مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد، با حضور دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک کشور و برخی اعضای هیات مدیره انجمن و مدیران و کارشناسان دولتی و شرکتهای تولیدکننده کاشی و سرامیک برگزار میگردد، سیاستهای دولتی در خصوص مدیریت مصرف آب و تجارب برخی شرکتها ار اقدامات عملی که در این حوزه انجام شده است مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
در ادامه محمدمهدی جوادیان زاده، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان یزد گفت: استان یزد اولین تولیدکننده کاشی کشور است که نقطه قوتی برای استان به حساب می آید.
در حال حاضر آب با کیفیت در صنعت استفاده می شود و چون منابع آبی ما محدود و اولویت با آب شرب است باید برنامه ریزی شود که علاوه بر استفاده از نوآوری ها در مدیریت مصرف در همه کارخانه ها و صنایع، روی آوردن به صنایع کم آبخواه نیز در برنامه قرار بگیرد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت، محمد رضا علمدار یزدی نیز با ارائه گزارشی از وضعیت اشتغال و صنعت استان گفت: استان یزد علاوه بر سرآمد بودن در فولاد، نساجی، محصولات کنجدی و ... بعنوان هفتمین تولیدکننده کاشی و سرامیک دنیا شناخته میشود.
ایشان با بیان اینکه 4 درصد از آب در صنعت استفاده میشود گفت: بهترین راه صرفهجویی در آب، استفاده در صنعت است و باید صنایع در استان بیشتر از کشاورزی رونق بگیرد.
مدیر اجرایی انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران، بهنام عزیززاده، در این نشست با بیان اینکه صنعت کاشی و سرامیک ذاتا آب بر و آلاینده است گفت: توسعه صنایع، خوب است ولی باید همه زوایای کار و از همه مهمتر، محدودیت منابع آبی و آیندگان را در نظر گرفت.
مشاور علمی مرکز بینالمللی قنات و سازه های تاریخی آب در یزد و جامعه شناس توسعه نیز با توضیحاتی در مورد مصرف پایدار آب در صنعت و اهمیت آن گفت: ما به طراحی یک گواهینامه بر اساس استانداردهای بومی به منظور استفاده پایدار از آب در کویر یزد، تحقق یک اقتصاد چرخشی در صنعت، افزایش مشروعیت صنعت در جامعه محلی، کاهش تنشهای آبی، تقلیل ریسک مخاطرات زیستمحیطی، توسعه پایدار و.... نیاز داریم.
عباس فقیه خراسانی ادامه داد: نام این گواهینامه می تواند "گواهینامه آبی" باشد که با کمک مشاوران اجتماعی و فنی طراحی شود.
در ادامه تجارب موفق برخی شرکتهای کاشی در بازگشت آب اسپریدرایر ارائه گردید و برخی ایدههای جدید برای مدیریت مصرف آب و همچنین استفاده از تکنولوژی پودر خشک توسط برخی کارشناسان معرفی گردید.
در این نشست صنعتگران کاشی و سرامیک استان به بیان انتقادات، پیشنهادات و مشکلات خود پرداخته و مدیران پاسخگوی آنها بودند.
نظر شما :