عرضه آخرین دستاوردهای جهاد دانشگاهی یزد؛ از زخم‌پوش‌های مدرن تا کاتالیست‌های خودرو

۱۵ دی ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۸ کد : ۴۰۲۸۵ پژوهش و فناوری تاپ خبر انتشار دانش عمومی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی یزد؛ در نمایشگاه اخیر این نهاد انقلابی در تهران با ارائه آخرین توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در کنار سایر بخش‌های دانش‌بنیان جهاددانشگاهی، حاصل باور «ما می‌توانیم» و تبلور «اقتصاد دانش‌بنیان» را به نمایش گذاشت.
عرضه آخرین دستاوردهای جهاد دانشگاهی یزد؛ از زخم‌پوش‌های مدرن تا کاتالیست‌های خودرو

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی یزد؛ در نمایشگاه اخیر این نهاد انقلابی در تهران با ارائه آخرین توانمندی‌ها و دستاوردهای خود در کنار سایر بخش‌های دانش‌بنیان جهاددانشگاهی، حاصل باور «ما می‌توانیم» و تبلور «اقتصاد دانش‌بنیان» را به نمایش گذاشت.

حاصل نوآوری‌ها و تلاش‌های چندین ساله دانشمندان و نخبگان جهاد دانشگاهی همزمان با هفته بصیرت و دومین سالگرد شهادت سردار دل‌ها، با برپایی نمایشگاهی در هفته اول دی‌ماه در محل بوستان گفت‌وگوی تهران در معرض دیدگان بازدیدکنندگان قرار گرفت.

جهاد دانشگاهی در این نمایشگاه که با بازدید رئیس مجلس شورای اسلامی، چهار نفر از معاونان رئیس جمهور، پنج نفر از وزرا و تعدادی از معاونان، استانداران، نمایندگان خبرگان و مجلس شورای اسلامی و جمع زیادی از مدیران ارشد کشوری و لشگری همراه بود، تبلور اقتصاد دانش‌بنیان، خودباوری و روحیه «ما می‌توانیم» را به نمایش گذاشت.

در این نمایشگاه که با شعار «باور توان ملی، مدیریت جهادی، نوآوری» برگزار شد، بخشی از توانمندی‌ها و دستاوردهای امید آفرین این نهاد از سراسر کشور در فضایی به وسعت حدود دو هزار  مترمربع عرضه شد.

سازمان جهاد دانشگاهی استان یزد نیز در بخش‌های مختلف به نمایش توانمندی‌های خود پرداخت و علاوه بر عرضه پتانسیل‌ها و دستاوردهای دانشگاه علم و هنر، آخرین دستاوردهای خود در حوزه پژوهش و فناوری را نیز در معرض دید قرار داد.

این سازمان که از یک دهه پیش با توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی یزد به صورت تخصصی به حوزه گیاهان دارویی ورود کرده است، در قالب ایجاد مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی و صنعتی مقاوم به خشکی، فعالیت‌های فناورانه‌ای را در دستور کار قرار داده و چندی پیش در این نمایشگاه، حاصل بخشی از این تحقیقات را به نمایش گذاشت.

* رنگدانه‎های گیاهی صنعتی

تولید رنگدانه‎های گیاهی صنعتی یکی از دستاوردهای ارائه شده جهاد دانشگاهی یزد در نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی در تهران بود؛ رنگدانه‌های تولیدی توسط این مرکز از گیاهان و ضایعات گیاهی نظیر روناس، حنا، کهورک، وسمه، پوست پسته، پوست گردو و پوست انار پس از فرآیند استخراج و خالص‌سازی به صورت پودر جامد ارائه شده بودند.

حلال مورد استفاده در این محصول عمدتاً آب و اتانول است و این رنگدانه‌ها قادرند طیف رنگی قرمز، زرد، نارنجی، قهوه‌ای و مشکی را ایجاد کنند.

یادآور می‌شود؛ بازار هدف رنگ‌های گیاهی را می‌توان بین صنایع نساجی، زیلوبافی، قالی بافی، صنایع دستی و آرایشی و بهداشتی تقسیم کرد.

پژوهشکده مواد نوین سرامیکی جهاد دانشگاهی یزد نیز در بخش‌های مختلف نمایشگاه تهران به ارائه محصولات فناورانه خود پرداخته بود که در ذیل به برخی از آنها اشاره می‌کنیم؛

*تولید زخم‌پوش‌های مدرن  

زخم‌پوش‌های هیدروفایبر یکی دیگر از دستاوردهای ارائه شده‌ی جهاد دانشگاهی یزد در نمایشگاه امسال در بخش فناوری تولید زخم پوش‌های مدرن بود.

گروه بیومواد سرامیکی پژوهشکده مواد نوین سرامیکی یزد از سال ۱۳۹۴ در این زمینه مشغول به تحقیق شده و تاکنون نیز چندین طرح در این زمینه به انجام رسانده است.

این محصول که برای اولین بار در کشور با برند «یارافایبر» تولید شد، نوعی پانسمان سوپر جاذب برای زخم‌های عمیق و سطحی وریدی، فشاری و دیابتی، زخم‌های جراحی، سوختگی‌های نسبتاً ضخم، زخم‌های آسیب زاد و زخم‌های آنکولوژی است و تاکنون به صورت ورارداتی از کشورهای آمریکا و اروپا در کشور مورد استفاده بوده است.

تولید موفقیت‌آمیز این محصول باعث کاهش چشمگیر خروج ارز و رفع نیاز به واردات آن در شرایط سخت تحریم‌های اقتصادی و دارویی کشور در این برهه حساس تاریخ کشورمان است.

* مونولیت سرامیکی کاتالیست خودرو

نخبگان این نهاد برخاسته از بطن انقلاب اسلامی در استان یزد با ساخت مونولیت سرامیکی کاتالیست خودرو در سایزهای مختلف نیز گامی موثر در خودکفایی صنایع خودروسازی کشورمان برداشته‌اند.

این محصول که به منظور تبدیل گازهای سمی و آلاینده‌ خروجی موتور خودروها به گازهای کم خطر کارآیی دارد، در اشکال هندسی و سایزهای متفاوت قابل تولید است.

* سرامیک‌های ویژه نسوز

جهاددانشگاهی یزد در حوزه سرامیک‌های ویژه نسوز نیز موفق به کسب دانش ترکیباتی ویژه مقاوم به شوک حرارتی، مقاوم در برابر حرارت‌های بالا و دارای استحکام خوب و مقاومت به خوردگی مناسب در کوره‌های دما بالا شده است.

این ترکیبات قابل استفاده در کوره‌های صنایع مختلف همچون نفت و گاز، پتروشیمی، آهن و فولاد، فلزات غیرآهنی و سیمان و شیشه‌سازی است.

*کربوکسی متیل سلولز

«کربوکسی متیل سلولز» نیز ترکیبی غلیظ کننده، پایدارکننده، امولسیون کننده و کنترل کننده میزان کرانروی است که توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی به بازار عرضه و در این نمایشگاه در معرض دید قرار گرفت.

این محصول قابلیت کارآرایی در صنایع کاغذ، رنگ‌سازی، چسب و رزین، گل حفاری و شوینده‌ها و کاشی و سرامیک را دارد.

البته برخی مسئولان استانی یزد مانند استاندار و برخی نمایندگان یزد در مجلس شورای اسلامی نیز از این نمایشگاه به ویژه دستاوردهای استانشان بازدید داشتند.

«محمد صالح جوکار» نماینده مردم یزد و اشکذر در حاشیه بازدید از این نمایشگاه با بیان اینکه این نمایشگاه تحسین برانگیز بود، خاطر نشان کرد: خدا را شاکریم که نهادی که ۴۱ سال قبل امام خمینی (ره) آن را پایه‌گذاری کردند امروز به مجموعه فناورانه و پژوهش محور تبدیل شده که در زمینه‌های مختلف فرهنگی اجتماعی و علمی فعالیت جدی دارد.

وی با اشاره به نقش جهاد دانشگاهی در قطع وابستگی کشور به خارج گفت: جهاد دانشگاهی در عرصه‌های مختلف به ویژه در دوران تحریم توانستند به فناوری‌هایی دست یابند که یقیناً در توسعه کشور در ابعاد مختلف دفاعی، صنعتی، کشاورزی و پزشکی تاثیر مثبتی داشته است. این اقدامات شاید تا کنون از دید ما خارج بوده اما برگزاری نمایشگاه‌هایی از این دست و ارایه دستاوردها می‌تواند در نگاه ما نسبت به جهاد دانشگاهی و دستاوردهای آن تاثیرگذار باشد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه «جهاد دانشگاهی می‌تواند کشور را از لحاظ وابستگی در حوزه فناوری به خارج از کشور بی نیاز و خودکفا کند»، اظهار کرد: امیدوارم با تقویت جهاد دانشگاهی بتوانیم بخش اعظمی از مشکلات عظیمی که امروز در داخل داریم و به زعم برخی حل آنها در گروی واردات دانش فنی و فناوری‌های خارجی است، این نهاد علمی فرهنگی بتواند مشکلات را برطرف نماید.

جوکار در گفت‌وگو با ایسنا همچنین بر لزوم حمایت جهاد دانشگاهی از سوی مجلس شورای اسلامی تأکید کرد و گفت: یقیناً در مجلس در جریان بررسی‌های مربوط به بودجه سال ۱۴۰۱ و همچنین برنامه هفتم توسعه چنانچه احساس کنیم نسبت به جهاد دانشگاهی خلائی وجود دارد، آمادگی داریم تا آنها را برطرف کنیم.

«سید جلیل میر محمدی میبدی» نماینده مردم تفت و میبد در مجلس هم در حاشیه بازدید از این نمایشگاه در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این‌ که «جهاد دانشگاهی یکی از شجره‌های طیبه‌ای است که در انقلاب رویش پیدا کرده است»، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در حوزه‌ها و عرصه‌های مختلف در طول سال‌های بعد از انقلاب در زمینه توانمندی‌های علمی، فرهنگی و فنی کمک‌های بسیار خوبی به نظام کرده‌ است.

وی با اشاره به نقش مجموعه جهاد دانشگاهی در رفع وابستگی‌های کشور گفت: یکی از نهادهایی که توانست اثرات تحریم‌ها را خنثی و در رفع وابستگی به خارج جهت تامین نیازهای کشور تلاش کند مجموعه جهاد دانشگاهی است.

این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: نمایشگاه جهاد دانشگاهی ۱۴۰۰ باعث شد دید من نسبت به این نهاد علمی فرهنگی بازتر شود. جهاد دانشگاهی مجموعه‌ای کم خرج، کاملاً علمی و فنی و موفق در مسیر قطع وابستگی‌های کشور است.

میر محمدی میبدی ضمن تأکید بر اینکه حاضریم در حد توان مجلس  جهاد دانشگاهی را مورد حمایت قرار دهیم، گفت:  کمک در بودجه ۱۴۰۱ در حوزه اعتبار، مطالبه‌گری کرد از وزرای مرتبط برای حمایت از خرید محصولات ساخت جهاد دانشگاهی در قالب حمایت از صنایع تولید داخل و همچنین پیگیری تصویب طرح‌های مورد نظر جهاد دانشگاهی از جمله اقداماتی است که در جهت حمایت از جهاد دانشگاهی می‌تواند در مجلس شورای اسلامی انجام دهیم.


نظر شما :